Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Ballet Saturday night.



Καθώς έγραφα στο ημερολόγιό μου για τη χθεσινή μέρα, μιας κ είχα περάσει πολύ όμορφα, αποφάσισα να της αφιερώσω κι ένα ποστ! Χτες λοιπόν, πέρα από το γεγονός ότι έδωσα το τελευταίο μάθημα της επαναληπτικής εξεταστικής κ πετούσα στα σύννεφα, είχαμε κλείσει το απόγευμα με τη φίλη μου τη Μαρία να πάμε να δούμε μπαλέτο!
Ήταν μια παράσταση που είχα πληροφορηθεί πολύ καιρό πριν γι'αυτή, "Η Χιονάτη κ οι 7 νάνοι" κι επειδή δεν την είχαμε ξαναδεί, ήθελα να της το κάνω δώρο για τη γιορτή της. 
Έχουμε ξεκινήσει μια μικρή "παράδοση" τα 3 τελευταία χρόνια με τη Μαρία που πολύ μου αρέσει: μια φορά το χρόνο διαλέγουμε μια παράσταση μπαλέτου κ πηγαίνουμε να τη δούμε. Έτσι πρόπερσι παρακολουθήσαμε τη "Λίμνη των Κύκνων" κ πέρυσι την "Ωραία Κοιμωμένη". Η πρώτη ειδικά είναι αυτή που θα μου μείνει αξέχαστη, μιας κ πρόκειται για ένα καταπληκτικό έργο εκτελεσμένο από τις κινήσεις κ τα κορμιά των χορευτών, τόσο άρτια που όπως κάθεσαι στη θέση σου κ παρακολουθείς με προσήλωση μπορεί να σου ξεφύγει κ μια μικρή κίνηση του χεριού. Αλλά αυτός δεν είναι κι ο σκοπός άλλωστε, να σε παρασύρει;
 Όχι εγώ δεν έκανα ποτέ μπαλέτο δυστυχώς, αλλά μου αρέσει πολύ κ απολαμβάνω να το βλέπω, με γεμίζει εικόνες, ήχους κ συναισθήματα. Είναι σαν να ξεδιπλώνεται μπροστά μου ένας άλλος κόσμος, τόσο διαφορετικός κ μαγικός, που πολύ θα ήθελα να ζήσω, αλλά έμεινε απλά ένα όνειρο. Ζηλεύω τις μπαλαρίνες, τις στολές κ τις αρμονικές τους κινήσεις. Έτσι κ χτες το Παλλάς, όπου ήταν η παράσταση, είχε γεμίσει με κοριτσάκια-μικρές μπαλαρινούλες, αλλά κ αγοράκια, καθώς πρόκειται για ένα αγαπημένο παραμύθι όλων των παιδιών. 
Αντίθετα με ότι περιμέναμε, το μπαλέτο δεν ήταν τόσο επαγγελματικό όσο στις 2 προηγούμενες παραστάσεις που ανέφερα πριν, αλλά είχε μια πιο απλή κ γλυκιά διάσταση, προσαρμοσμένη στα δεκάδες παιδικά μάτια που κοιτούσαν με ανυπομονησία. Με τους νάνους να κλέβουν την παράσταση κ τα χειροκροτήματα, προσαρμοστήκαμε κι εμείς κ γίναμε για λίγο παιδιά ως το τέλος, με τον τρόπο μας. :)
Στη συνέχεια κατεβήκαμε με τα πόδια ως το Μοναστηράκι κ καταλήξαμε για ένα ποτήρι κρασί στο 360 Cocktailbar, ένα πολύ όμορφο μαγαζί, με υπέροχη θέα κ ζεστή ατμόσφαιρα, ό,τι πρέπει για γυναικεία κουβέντα. Πιο κάτω είναι μερικές φωτογραφίες που τραβήξαμε στο Παλλάς μετά την παράσταση. Ciao!















2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...