Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

It's Christmas Time...



Επιτέλους το πρώτο χριστουγεννιάτικο ποστ στο μπλογκ μου! 
Άργησε αρκετά, όπως κάθε χρόνο αργεί πατροπαράδοτα κι ο στολισμός του σπιτιού μου. Μεγάλο παράπονο το'χω. Βλέπεις, με το που μπαίνει ο Δεκέμβρης, κάτι σαν καμπανάκι χτυπάει μέσα μου, στους γνώριμους ρυθμούς του jingle bells, και το μυαλό μου τριγυρνάει συνέχεια στις διακοπές των Χριστουγέννων.
Σ'αυτές τις πολυπόθητες 2 εβδομάδες, που τα πάντα είναι στολισμένα κ γιορτινά, τα σπίτια γεμίζουν με τα αγαπημένα μας πρόσωπα κ όλοι ανταλλάσσουν ευχές κ χαμόγελα. Υπάρχει μια μαγεία κρυμμένη σε αυτές τις μέρες κ μια ελπίδα σαν κοινό μυστικό ανάμεσά μας ότι όλα μπορούν να συμβούν. 
Νομίζω πως το μεγαλύτερο νόημα των Χριστουγέννων είναι η συγκέντρωση όλης της οικογένειας κ των αγαπημένων προσώπων στο γιορτινό τραπέζι. Σίγουρα οι βόλτες στην στολισμένη πόλη κ οι εκδρομές στα βουνά είναι λόγοι να ανυπομονείς, όμως αυτό που πραγματικά λείπει από την καθημερινότητα κ μας χαρίζεται απλόχερα στις γιορτές είναι ΧΡΟΝΟΣ με τις οικογένειές μας και τους φίλους μας, χρόνος ποιοτικός που θα μοιραστούμε όσα θέλαμε καιρό, θα θυμηθούμε παλαιότερα Χριστούγεννα κ πώς τα περάσαμε μαζί τους και θα δημιουργήσουμε αναμνήσεις για τις επόμενες χρονιές. 
Εμείς για παράδειγμα το έχουμε έθιμο κάθε χρόνο, όπως αρκετοί άλλοι φαντάζομαι, μετά το χριστουγεννιάτικο κ πρωτοχρονιάτικο τραπέζι να παίζουμε χαρτιά. Δεν έχει σημασία ποιος θα νικήσει ούτε παίζουμε με χρήματα, αυτό που μας κάνει να γελάμε είναι οι γιαγιάδες μας που μπερδεύονται και δεν ξέρουν κάθε φορά ποιο φύλλο να ρίξουν. Κάτι άλλο που περιμένω πώς κ πώς είναι ακόμα όταν φτιάχνουμε όλοι μαζί μελομακάρονα, κουραμπιέδες κ τη βασιλόπιτα. Δεν είναι ότι μου έλειψαν κ λαχταράω να τα φάω, ούτε ότι έχουμε βρει την τέλεια συνταγή κ δεν αγοράζουμε έτοιμα, αλλά είναι μια γλυκεία διαδικασία, το μαγείρεμα μαζί, κάτι σαν έθιμο-και φυσικά έχουμε κ μια κρυφή αγωνία για το αποτέλεσμα. 
Αυτές είναι οι στιγμές που μένουν ανεξίτηλες κ έχουν πραγματική αξία, αυτές είναι οι στιγμές που πάντα θα θυμάμαι, και που κάθε χρόνο ανυπομονώ να ξαναζήσω. Τα φετινά Χριστούγεννα χαρίστε χρόνο στα αγαπημένα σας πρόσωπα, στους συγγενείς σας που σας λείπουν κ έχετε καιρό να δείτε,  στην γιαγιά, στον παππού κ στη θεία που μένει μόνη της κ σας περιμένει. Καλέστε στο σπίτι όσο περισσότερα άτομα μπορείτε κ ζήστε μαζί τους τη μαγεία των γιορτών. Εκεί ανάμεσα κρύβεται η μαγεία: στις στιγμές, στα γέλια, στην αγκαλιά. Κι αυτό είναι κάθε Χριστούγεννα το δώρο μας από τον "Άι Βασίλη": ο χρόνος με τους αγαπημένους μας. 



































3 σχόλια:

  1. Μπράβο στην αρθρογράφο που τυχαίνει να είναι και κόρη μου αυτό που με συγκινεί είναι ότι αυτό που της λείπει είναι χρόνος με τους δικούς της.φιλίααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο μπράβο μπράάάάβο!!!Το καλύτερο δώρο των Χριστουγέννων να περνάς τις γιορτές με την οικογένεια σου,με τα άτομα που αγαπάς όσο τίποτα άλλο στον κόσμο!!!Ευχαριστώ που υπάρχεις~υπάρχετε στη ζωή μου!Αδελφούλα Love you

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...