Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Love notes



14 Φλεβάρη-η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, μια ονομαστική εορτή της καθολικής εκκλησίας, που είναι ευρέως γνωστή ως η ημέρα των ερωτευμένων. Όπου και να ρωτήσεις οι απόψεις διίστανται για αυτήν την ημέρα.
Μερικοί το βλέπουν σαν μια υπέροχη ευκαιρία να δείξουν στο ταίρι τους πόσο τρελά ερωτευμένοι είναι και πόσο τέλεια και ρομαντικά είναι τα πάντα γύρω τους τη μέρα αυτή. Άλλοι πάλι το θεωρούν μια άκρως εμπορική γιορτή που σκοπό έχει να ξετινάξει τα πορτοφόλια των "ερωτευμένων" οι οποίοι ξεχύνονται σε ανθοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, κοσμηματοπωλεία και όχι μόνο και χρυσοπληρώνουν μικροσκοπικά αρκουδάκια και τσουρέκια σε σχήμα καρδιάς για να ικανοποιήσουν το άλλο τους μισό. Παντού στην Αθήνα, σε καφετέριες, καταστήματα, εστιατόρια κτλ. αιωρούνται κόκκινα μπαλόνια και τεράστιες καρδούλες υπό τους ήχους του I will always love you, που δε λέω είναι πολύ ωραίο κατά τα άλλα, αλλά όλος αυτός ο επιτηδευμένος ρομαντισμός φτάνει τα όρια του αστείου κάποιες φορές. 
Αυτή η μέρα δεν υπάρχει για να χαιρόμαστε όσοι έχουμε σχέση και οι υπόλοιποι να κλαίνε, ούτε για να γεμίζουμε τον άλλο ένα σωρό (άχρηστα) δώρα. Ο λόγος που τη γιορτάζουμε είναι γιατί ο έρωτας είναι το πιο όμορφο και μαγικό συναίσθημα στον κόσμο κι αυτός ο άνθρωπος που μας συντροφεύει είναι δίπλα μας όλο το χρόνο να μας στηρίζει και να μας λατρεύει γι'αυτό ακριβώς που είμαστε. 
Στον απόηχο της χθεσινής μέρας λοιπόν αυτό που τελικά μου έμεινε το βράδυ είναι η φράση: "Σ'αγαπώ γιατί είσαι ΕΣΥ". Μια τόσο απλή φράση, που μέσα της κρύβει όμως την απόλυτη ουσία της αγάπης, του έρωτα και των σχέσεων. Σ'αγαπώ γιατί είσαι εσύ, γιατί δε θα μπορούσε να είναι κανείς άλλος εδώ που είμαστε εμείς. Αγαπώ τα πάντα σε'σένα, τα καλά σου και τα κακά σου, γιατί όλα μαζί φτιάχνουν εσένα. Αγαπώ τα μάτια σου, τον τρόπο που σκέφτεσαι, που με κοιτάς, που καταλαβαίνεις πάντα αυτό που νιώθω. Σ'αγαπώ γιατί με έχεις κάνει τον άνθρωπο που είμαι και θαυμάζω αυτό που είσαι εσύ. ''Αγαπώ κι όλο τον κόσμο γιατί ζεις κι εσύ μαζί" όπως λέει και το παλιό τραγούδι, που με πληγώνει κάθε φορά που το ακούω γιατί μου το τραγουδούσε η αγαπημένη μου γιαγιά απ'όταν ήμουν πολύ μικρή, αλλά είναι πραγματικά η ουσία της αληθινής και ειλικρινής αγάπης. 
Να λες το "Σ'αγαπώ" κάθε μέρα και να το εννοείς, μην περιμένεις του Αγίου Βαλεντίνου. Οι ερωτευμένοι γιορτάζουν κάθε μέρα γιατί απλά έχουν ο ένας τον άλλον!


Φιλιά <3










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...