Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Easter in Zakynthos



Πάσχα στο νησί. Ο ιδανικός τρόπος να καταλάβεις και να ευχαριστηθείς το Πάσχα είναι μακριά από τις μεγαλουπόλεις, στην επαρχία, όπου τα έθιμα διαφέρουν από τόπο σε τόπο, αλλά δεν σταματούν ποτέ να σε εκπλήσσουν. 
Από παιδί είχα την ευτυχία να περνάω τις διακοπές του Πάσχα, τις περισσότερες φορές στο νησί μου, τη Ζάκυνθο. 
Πολύχρωμες λαμπάδες από τα περασμένα χρόνια στολίζουν διάφορα σημεία στο σπίτι, άπειρες αναμνήσεις από οικογενειακά τραπέζια και αγαπημένους ανθρώπους που κάποιοι δεν είναι πια κοντά μας, αμέτρητες βόλτες στη θάλασσα και στα στενά της "χώρας" του νησιού, όλα μαζί συμπληρώνουν την εικόνα των οικογενειακών διακοπών στο νησί. 
Πάντα με πιάνει μια μελαγχολία όταν το επισκέπτομαι και δεν είναι καλοκαίρι, λίγο ο καιρός που ήταν-ειδικά φέτος-όλες τις μέρες μουντός, ακόμα περισσότερο ο κόσμος που είναι ελάχιστος σε σχέση με τους καλοκαιρινούς μήνες, μου κακοφαίνεται. Και πάλι όμως δεν το αλλάζω με κανένα άλλο μέρος για τις διακοπές του Πάσχα. Έχουμε πολύ όμορφα έθιμα και παραδόσεις. Η περιφορά του εσταυρωμένου τη Μ.Παρασκευή το μεσημέρι στο κέντρο της Ζακύνθου, η περιφορά του επιταφίου στις 4 τα ξημερώματα του Μ.Σαββάτου και η πρώτη Ανάσταση στις 6 το πρωί που συνοδεύεται με το σπάσιμο των κανατών στην κεντρική πλατεία του Αγ.Μάρκου, είναι από τα πιο γνωστά. 
Έτσι το γιορτινό κλίμα που υπάρχει, ειδικά στα νησιά, αυτές τις μέρες σε συνδυασμό με το καθαρό οξυγόνο και την επαφή με τη φύση είναι οι πιο βασικοί λόγοι για να το σκεφτείς πολύ σοβαρά να περάσεις τις επόμενες διακοπές του Πάσχα σε κάποιο από τα αμέτρητα νησιά της χώρας μας, που είμαι σίγουρη το καθένα έχει τις δικές του μοναδικές παραδόσεις. Μπορεί να έχεις συνδυάσει τις παραλίες του Ιονίου, το αεράκι του Αιγαίου και τα φαγητά της Κρήτης μόνο με το καλοκαίρι όμως σε διαβεβαιώνω ότι μια επίσκεψη εκεί το Πάσχα διαφέρει πολύ και αξίζει εξίσου. :)
Εσύ έχεις κάποιο μέρος που πέρασες ένα ξεχωριστό Πάσχα και σου έμεινε αξέχαστο;


















Ο Μπρούνο !







Η παραλία του Λαγανά


1 σχόλιο:

  1. Καταπληκτικές φωτογραφίες σε σημείο που γνώριμα μέρη
    να έχουν άλλη χάρη.Πραγματικά το νησί από όπου κι
    αν το δεις σε γοητεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...