Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Aegina



Ψάχνοντας ένα κοντινό προορισμό από το λιμάνι του Πειραιά δε μου πήρε πολύ χρόνο να διαλέξω την Αίγινα, μιας κ δεν είχα ξαναεπισκεφτεί το νησί κ είχα μεγάλη περιέργεια να δω τι κρύβει. Έτσι λοιπόν Σάββατο πρωί, πήρα το καπέλο μου κ την ψάθινη τσάντα κ ξεκίνησα με ανυπομονησία το μικρό μου ταξίδι.
Δε θα σου πω ψέματα, όταν έχεις μετά βίας μιάμιση μέρα στη διάθεσή σου δεν προλαβαίνεις να δεις όλα όσα θέλεις. Εμείς αποφασίσαμε να περάσουμε όσο χρόνο είχαμε στην πόλη του νησιού και δε μείναμε παραπονεμένοι. Μόλις φτάνεις στο λιμάνι, το πρώτο πράγμα που βλέπεις κ σου κλέβει την προσοχή είναι τα νεοκλασικά κτίρια που βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας, όλα σε γήινες αποχρώσεις κ σε αρμονία με το περιβάλλον του νησιού, δίνουν πνοή άλλης δεκαετίας. Κτίρια συντηρητέα, διώροφα κ τριώροφα, που φιλοξενούν ταβέρνες, καφετέριες κ καταστήματα στο ισόγειο, με τις προσόψεις τους στραμμένες κατά το πέλαγος, κοιτούν τους επισκέπτες που έρχονται κ περιμένουν να ακούσουν τις ιστορίες τους. Στο εσωτερικό της πόλης, διασχίζεις στενά σοκάκια με μικρές κατοικίες κ πράσινες αυλές, πλακόστρωτα μονοπάτια κ συναντάς τυχαία στο δρόμο σου μνημεία που έχουν αντέξει στο χρόνο. Κοντά στο κέντρο υπάρχουν παραλίες για μια βουτιά το μεσημέρι, που άμα τη συνδυάσεις στη συνέχεια με μεζεδάκια στις κοντινές, παραδοσιακές ψαροταβέρνες νομίζω ο σκοπός του ταξιδιού έχει ολοκληρωθεί ;) 
Το βράδυ η Αίγινα σφύζει από κόσμο καθώς πολλοί είναι οι Αθηναίοι που την προτιμούν ως προορισμό για τις σύντομες εξορμήσεις τους και οι επιλογές ποικίλουν από ήσυχα μπαράκια μέχρι τσιπουράδικα και ουζερί. 
Πρόκειται για ένα όμορφο, γραφικό, κοντινό προορισμό με κρυμμένο όλο το ρομαντισμό που κρύβουν αυτά τα μέρη.. Ό,τι πρέπει για ένα σύντομο, τονωτικό διάλειμμα από την πολύβουη Αθήνα. Και φυσικά φεύγοντας Κυριακή απόγευμα δεν ξέχασα να προμηθευτώ με τα διάσημα φιστίκια Αιγίνης. :)

"Τα όνειρα είναι πουλιά, είναι πουλιά χωρίς φτερά
Η πόλη αυτή μια δροσιά πως θα'θελα μια βόλτα 
να΄μαστε αγκαλιά στην Αίγινα"

















Τι άλλο;  :p


Λάτρεψα αυτό το μαγαζάκι με τη vintage αισθητική στις καρέκλες <3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...