Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Tourists in our own city.



Η αδυναμία να εγκαταλείψεις ακόμα την πρωτεύουσα κ να είναι μέσα Ιούλη σε αναγκάζει να ανοίξεις το χάρτη της Αθήνας κ να διαλέξεις προορισμό! Εμείς δεν πήγαμε μακριά. Σταματήσαμε στο μετρό Μοναστηράκι κ ανεβήκαμε το δρόμο για την Πλάκα. Ναι, κάναμε αυτή την αγαπημένη διαδρομή για ακόμα μια φορά.
Με τη φωτογραφική στο ένα χέρι κ στο άλλο το παγωτό, σαν άλλες τουρίστριες περπατήσαμε στα στενάκια της Πλάκας, ακολουθώντας το δικό μας αυτοσχέδιο μονοπάτι, εδώ δεν χρειάζονται χάρτες. Γιατί σε όποιο στενό κ να στρίψεις είναι σίγουρο ότι κάτι θα βρεις που θα σε εντυπωσιάσει κ θα σου τραβήξει την προσοχή. 
Λατρεύω αυτή την αρχιτεκτονική των σπιτιών, τις νεοκλασικές πόρτες, τα πολύχρωμα μπαλκόνια και τις τρυπωμένες ταβερνούλες. Αν ανηφορίσεις λίγο ακόμα, εκεί πιο κάτω απ'την Ακρόπολη, καταλήγεις να τριγυρνάς σε ασβεστωμένα σοκάκια και σπιτάκια με μικρές καταπράσινες αυλές που σου θυμίζουν σίγουρα πολύ περισσότερο το χωριό από που κατάγεσαι ή κάποιο νησάκι που έχεις επισκεφτεί παρά μια συνοικία της Αθήνας.
Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη με αυτό που έβλεπα, το μυαλό μου γέμιζε εικόνες, μυρωδιές κ ήχους που για λίγο πίστεψα ότι πράγματι είχαμε πάρει το καράβι είχαμε κατέβει στο πρώτο λιμάνι κ απλά το είχα ξεχάσει! Το σίγουρο είναι ότι στο τέλος αναρωτιέσαι πόσο τυχεροί είναι οι κάτοικοι της Πλάκας, που ξυπνούν κ κοιμούνται τόσο κοντά και ταυτόχρονα τόσο "μακριά" από το κέντρο της πόλης. 
Σε αυτό το μέρος δεν χρειάζεται φαντασία για να ξεφύγεις από τους ρυθμούς της Αθήνας, είναι μια πραγματικότητα, είναι γύρω σου, το βλέπεις, το ζεις κ εσύ μαζί με τους τουρίστες, θαυμάζεις την πόλη σου που σου κρύβει τόσο όμορφα μέρη και σκέφτεσαι πόσα ακόμα δεν έχεις ανακαλύψει.
Δεν πειράζει λοιπόν που οι διακοπές αργούν φέτος... Εμείς θα πάμε στην Πλάκα :)






















Μπλούζα: Stradivarius // Shorts: BSB // Shoes: Monastiraki market // Bag: Thiros


4 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...