Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Zante Fiore Di Levante



Το καλοκαίρι που μόλις μας αποχαιρέτησε είχε ιδιαίτερη κ ξεχωριστή αξία για εμένα, μιας κ πέρασα το μεγαλύτερο μέρος των διακοπών μου στο νησί όπου μεγάλωσα, τη Ζάκυνθο.
Δεν κατοικούσα ποτέ εκεί μόνιμα, όμως όλα μου τα χρόνια έχω περάσει εκεί τις καλοκαιρινές διακοπές και όχι μόνο, μεγαλώνοντας με παππού κ γιαγιά και κάπως πιο ανεξάρτητη τώρα να φιλοξενώ η ίδια αγαπημένα μου πρόσωπα. Έχοντας λοιπόν τόσα βιώματα κ συναισθήματα αποτυπωμένα στη μνήμη σε αυτόν τον τόπο μου είναι δύσκολο να είμαι αντικειμενική όσον αφορά στην ομορφιά του νησιού όταν με ρωτάνε κ απλά περιμένω από τους υπόλοιπους που το επισκέπτονται πρώτη φορά να ακούσω με ανυπομονησία τη γνώμη τους. Γιατί είναι δύσκολο να φύγει κάποιος απογοητευμένος από τη Ζάκυνθο.
Σαν μεγάλο νησί που είναι έχει πολλές επιλογές να προσφέρει κ μπορεί να καλύψει όλες τις προτιμήσεις, ακόμα κ τις πιο απαιτητικές. Ήσυχες παραλίες, ρηχά, καταγάλανα νερά, ατελείωτες αμμουδιές, απομονωμένοι κολπίσκοι, οργανωμένα beach bars στον αντίποδα και βραδινή διασκέδαση, συνδυάζονται όλα γεμίζοντας πρόγραμμα πολυήμερων διακοπών. Από τη μεριά μου προτίμησα να μην προχωρήσω σε εκτενή αναφορά στις κρυμμένες ομορφιές του νησιού αλλά να κάνω ένα φωτογραφικό αφιέρωμα με τις λήψεις των φετινών μου διακοπών. Μεγάλο μέρος των φωτογραφιών είναι από το γύρω του νησιού, ο οποίος πραγματοποιείται καθημερινά με καραβάκι, ξενάγηση στα ελληνικά και άλλες γλώσσες και διάφορες στάσεις για φωτογραφίες και βουτιές, με μεγαλύτερη σημασία στο ξακουστό Ναυάγιο. 
Οι 3 βδομάδες που πέρασα στο νησί με βοήθησαν να δεθώ από την αρχή και να απολαύσω ως τουρίστρια κι εγώ αυτά που είχε να μου δώσει, να μου θυμίσει και να μου υποσχεθεί. Πότε δεν τελειώνουν αυτά που έχει να σου πει ένας τόπος, ιδιαίτερα ο πατρικός, όσο κάθεσαι κι ακούς, χτίζεις νέες αναμνήσεις με τα χρόνια...




Banana baya

Τσιλιβί





Γέρακας




Άγιος Νικόλας

Casa Playa

Μπόχαλη


Κλασικά :)



Base

Barrage


Casa Playa

Μακρύς Γυαλός - η αγαπημένη μου




Ναυάγιο







Movida

Porto Azzuro



Το πρόσωπο του Ποσειδώνα







2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...