Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Escape to nature



Όταν είσαι γέννημα θρέμμα της Αθήνας αλλά με μεγάλη αγάπη και νοσταλγία για τη θάλασσα και τη φύση, ψάχνεις συνεχώς αφορμές να ξεφύγεις. Μια μικρή εκδρομή, μακριά από το συνωστισμό και το γκρίζο της πόλης, είναι η απόδρασή σου, κοντά στο μπλε της θάλασσας ή στο πράσινο του βουνού.
Χρώματα δικά μας. Εικόνες που σε γεμίζουν κ θέλεις να τις πάρεις μαζί σου στην επιστροφή και να τις κρατήσεις ζωντανές μέχρι την επόμενή σου απόδραση. 
Η δική μου αφορμή ήταν μια εκδρομή για φαγητό στα Δερβενοχώρια, πέντε γραφικά χωριουδάκια δυτικά της Πάρνηθας, σκορπισμένα σ'ένα ατελείωτο οροπέδιο, πολύ κοντά στην Αθήνα. Αρκετά μακριά όμως ώστε να μη θυμίζουν τίποτα από την πολύβουη πρωτεύουσα και τους γρήγορους ρυθμούς της. Ο δρόμος για να ανεβείς την Πάρνηθα μέχρι να φτάσεις στο οροπέδιο είναι μέσα στο δάσος. Αν είσαι αρκετά τυχερός (!) ένα κοπάδι αμολημένες κατσίκες θα περνάνε το δρόμο σε κάποια στροφή. Και ύστερα πεδιάδα, μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι και τριγύρω πάλι τα βουνά. Στη μέση διάσπαρτα τα Δερβενοχώρια, μικρά καλλιεργημένα χωραφάκια και χαμηλά σπίτια, η μόνη παρουσία του ανθρώπου. Ο άνθρωπος που σέβεται τη φύση και τον σέβεται κι αυτή με τη σειρά της. Παντού πράσινο και καφέ. Και στον αέρα διάχυτη η μυρωδιά της νοτισμένης γης. Ο καιρός εκείνη τη μέρα ήταν συννεφιασμένος οπότε το τοπίο γινόταν ακόμα πιο γραφικό, αληθινός χειμώνας! 
Παίρνεις μια ανάσα και γεμίζει το σώμα σου φρέσκο οξυγόνο και μυρωδιές της φύσης. Παίρνεις άλλη μια και γυρνάς την σκέψη σου πολλά χρόνια πίσω, τότε που ήσουν ακόμα παιδί κι έκανες σχέδια ότι θα πας να ζήσεις στην εξοχή γιατί η Αθήνα δεν σου ταιριάζει. Αλλάζουμε τόσο άραγε μεγαλώνοντας;

























Coat: Pull&Bear // Sweater: H&M // Shirt: Stradivarius // Necklace: Accessorize // Shoes: Migato // Bag: Blanco

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...