Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Ice cream time!



Καθώς προχωράει το καλοκαίρι πληθαίνουν οι επισκέψεις μας στην παραλία κ ως κλασικές γυναίκες επιθυμία μας είναι να δείχνουμε όσο το δυνατόν γίνεται αψεγάδιαστες. Από την άλλη έρχεται το δειλινό βγαίνεις μια βόλτα με τη φίλη ή τον αγαπημένο σου, προσπερνάς τις βιτρίνες με τα παγωτά με επιτηδευμένη αδιαφορία 1....2....3....καταστήματα ώσπου λες : "Είναι μια γεύση που μου έχει γυαλίσει εδώ και καιρό κ θέλω πολύ να δοκιμάσω!" Κ φυσικά καταλήγεις με δυο μπάλες παγωτό χωνάκι κ σιρόπι καραμέλα από πάνω "για τη γεύση".
Μα πες μου εσύ, με τόσες αμέτρητες επιλογές που κυκλοφορούν είναι δυνατόν να πεις όχι;; Ή μήπως μπορείς έτσι απλά να ξεχάσεις την αγαπημένη παιδική συνήθεια όλων, που μόλις αποκτούσαμε το πρώτο καλοκαιρινό παγωτό τα μετρούσαμε με ανυπομονησία μέχρι το τέλος του καλοκαιρού; Φυσικά πρέπει να προσέχουμε κ να τρώμε με μέτρο όμως το παγωτό από τη φύση του είναι μια πιο light εκδοχή γλυκού οπότε δοκιμάζοντας 2-3 φορές την εβδομάδα, ανάλογα κ την εγκράτεια σου φυσικά, πόσο κακό να είναι; ;) Για να μη σου πω ότι υπάρχουν κ πολλές επιλογές σε σορμπέ που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν το σοκολατένιο παράδεισο δίπλα, δε σε λιγώνουν κ είναι κ πιο δροσιστικές! Το βραβείο για το πιο ωραίο παγωτό που έχω δοκιμάσει στην Αθήνα το μοιράζονται 3 μαγαζιά: το Waffle house στη Βουλιαγμένη, το Παγωτομάνια στη Γλυφάδα κ το Zuccherino στην πλατεία Ν.Σμύρνης. Όχι ότι είμαι η ειδήμων του θέματος, μπορεί εσύ να ξέρεις καλύτερα!
Μία ακόμα επιλογή που έχει προστεθεί στη λίστα μας κ είναι πολύ της μόδας τα δυο τελευταία καλοκαίρια είναι το παγωμένο γιαούρτι. Φυσικά όπως θα ξέρεις, δεν πρόκειται για το γιαούρτι με την κλασική του έννοια καθώς κυκλοφορεί σε πολλές γεύσεις κ χρώματα κ δεν έχει μόνο του το μέλι να το συνοδεύει αλλά πλήθος γαρνιτούρες από φρέσκα, δροσερά φρούτα ως ό,τι σοκολατοειδές μπορείς να φανταστείς. Και όχι μόνο! Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει η light φήμη του, καθώς περιμένοντας στην ουρά για να πληρώσεις είναι αδύνατο να αντισταθείς σε "κάτι λίγο" από αυτά που προανέφερα, αλλά αν πετύχεις το σωστό μαγαζί είναι σίγουρο ότι θα το ευχαριστηθείς κ με το παραπάνω! 
Με τόσες νόστιμες, δροσερές κ πρωτότυπες συνταγές είναι δυνατό λοιπόν να αρνηθείς; Είτε είσαι λάτρης του καινούριου (όπως εγώ που κάθε μαγαζί που επισκέπτομαι δίνω υπόσχεση στον εαυτό μου ότι θα δοκιμάσω ΟΛΕΣ τις γεύσεις με τον καιρό, όσο ανεπίτευκτο κι αν είναι αυτό), είτε επιμένεις στις κλασικές αγαπημένες σου γεύσεις κ τις τιμάς κάθε φορά, σου εύχομαι καλά παγωτά κ γλυκό καλοκαίρι! :)



Αγαπημένες Ιταλικές βιτρίνες ! 






Στο Ναύπλιο


Στη Φλωρεντία


Στη Μήλο 

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...