Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Bittersweet.



Ή αλλιώς γλυκόπικρος. Όπως η γεύση της γνήσιας μαύρης σοκολάτας. Ή ενός λικέρ με πικραμύγδαλο. Ή ενός τραγουδιού που σε μελαγχολεί αλλά σε κάνει ταυτόχρονα να χαμογελάς. Ή ίσως η γεύση της χρονιάς που πέρασε.
Ναι, γιατί τα γεγονότα της καθημερινότητας, που είτε σε αγγίζουν άμεσα, είτε όχι εσένα αλλά φιλικά σου πρόσωπα, είναι αδύνατον να περάσουν απαρατήρητα. Με την εντεινόμενη κατάσταση τα τελευταία χρόνια είναι δύσκολο να κοιτάξεις πίσω, κ να μην υπάρξει κάτι που θα σου ρίξει έστω κ λίγο τη διάθεση. Μια απογοήτευση, επαγγελματική, ερωτική, φιλική. Γνώμη μου είναι λοιπόν πως ΕΣΥ θα επιλέξεις ποια είναι τελικά η γεύση που θα σου μείνει από το κάθε τι. 
Μπορείς να αφήσεις πίσω σου την πικρή, όσο δύσκολο κι αν είναι μερικές φορές, και να κρατήσεις για σένα μόνο τη γλυκιά, αυτή που σου χαρίζει το ωραίο σου χαμόγελο, μια σπιρτάδα στο βλέμμα και την αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά! Το γλυκόπικρο ποτέ δεν σταματάει να υπάρχει, απλά εσύ το γεύεσαι αλλιώς! Κρατώντας σ'ένα μικρό μπαουλάκι τα μαθήματα της ζωής είναι σίγουρο ότι πάντα κάτι κερδίζεις από τις δοκιμασίες που συναντάς: την ωριμότητα κ την πεποίθηση ότι όλα περνάνε. Και μια καλή συμβουλή σε κάποιον που θα την χρειαστεί αργότερα. Δώσε στη ζωή σου τη γεύση που θες να σου αφήνει, επέλεξε τη γλυκιά! Δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά πάντα πιάνει :) Το γεγονός και μόνο ότι έχεις τη δυνατότητα τώρα να διαβάζεις αυτό το κείμενο σημαίνει ότι έχεις περισσότερα από ότι πολλοί συνάνθρωποι μας. Ξέρεις τι με αφήνει πάντα άφωνη; Έχεις προσέξει στην τηλεόραση, σε διάφορα ντοκιμαντέρ το χαμόγελο των παιδιών της Αφρικής, που στερούνται τα βασικά και όσα θεωρούμε δεδομένα, πόσο φωτεινό κ αληθινό είναι; Νομίζω αυτό μόνο του είναι ένα μάθημα ανθρωπιάς. Όσο λιγότερα έχεις, τόσο περισσότερα εκτιμάς. Και δυστυχώς ισχύει και το ανάποδο. 
Πρέπει να καταλάβουμε ότι το γλυκόπικρο είναι απαραίτητο κομμάτι της ζωή μας! Το πικρό είναι για να μας μαθαίνει και το γλυκό για να συνεχίζουμε με χαμόγελο και αισιοδοξία. Τι λες, θα το δοκιμάσεις; 



























Φιλάκι !

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...