Δευτέρα 15 Απριλίου 2013


ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ..;



 Περιμένατε πώς και πώς να χτυπήσει το τηλέφωνο ,το αγόρι που σας ενδιαφέρει σας καλεί τελικά να βγείτε. Προσέχετε την κάθε λεπτομέρεια ,το κραγιόν, τα μαλλιά, το φόρεμα… Ο ενθουσιασμός σας περιτριγυρίζει και όλα δείχνουν να κυλούν τέλεια ώσπου….
φτάνει  ο λογαριασμός και ο πρίγκιπας του παραμυθιού σωριάζεται κάτω από το άλογο και ακούγεται η φράση <<τα βάζουμε μισά μισά…>>. Μια και μόνο φράση τόσο δα μικρή αρκεί για να καταστραφούν όλα …!Σίγουρα η απάντηση ενός άντρα, και δεν μιλάμε για τους άντρες παλαιάς κοπής που συνεχίζουν κάπως και κρατάνε τα προσχήματα, θα μας απαντούσε ειρωνικά ΄΄ φεμινισμό δεν θέλατε; ΄΄Αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, καθώς το πρώτο ραντεβού συνοδεύεται από μια σημασιολογία που δύσκολα αγνοούμε. Βασικό χαρακτηριστικό μιας επιτυχημένης σχέσης είναι η εξασφάλιση σταθερότητας και ασφάλειας από τη μεριά του άντρα αλλά και σεβασμού.
Η πληρωμή του πρώτου ραντεβού εξασφαλίζει τα παραπάνω τα οποία είναι βασικά για την απαρχή μιας σχέσης και υποσυνείδητα μας δείχνει ότι ο συνοδός μας μπορεί να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και ως αποτέλεσμα αυτού ότι του είμαστε επιθυμητές!Αυτό δεν σημαίνει ότι και εμείς από τη μεριά μας πρέπει να’μαστε απαθείς.<<Η κίνηση από τη μεριά της γυναίκας δείχνει μια διάθεση για ίση αντιμετώπιση και αμοιβαία διάδραση>>και οφείλουμε και εμείς να δείξουμε αυτή την ισότητα και την αυτοπεποίθησή μας με το να πληρώνουμε και να συμμετέχουμε στα έξοδα. 
Τι γίνεται όμως όταν ο συνοδός μας αρνείται να αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος του πρώτου ραντεβού΄; <<Η απροθυμία του πιθανώς να είναι ένα δείγμα συστολής και έλλειψης μοιράσματος ,δεν πρέπει όμως κανείς να κρίνεται από τη μια φορά καθώς ο καθένας μας έχει άλλες εμπειρίες και νοεί διαφορετικά την έννοια φροντίδα και δόσιμο. Δεν πρέπει επίσης να μένουμε σε προκαταλήψεις του τύπου τι είναι σωστό και τι όχι σε μία σχέση.  Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός όπως και η κάθε μας σχέση με τους ανθρώπους δεν είναι ίδια. Άλλωστε αν πίσω από την απροθυμία του να πληρώσει υποβόσκει τσιγκουνιά ,να είστε σίγουροι, ότι θα επεκταθεί και στο συναισθηματικό του κόσμο και αυτό θα διαπιστωθεί γρήγορα στα επόμενα ραντεβού.


Created by Maria Paterakh :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...