Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Vintage, I Love!



Την αγαπώ αυτή την τάση. Η vintage διάθεση, που έχει κατακλείσει τις χώρες του εξωτερικού και προσφάτως και την Ελλάδα, με βρίσκει μεγάλη φαν της, κυρίως γιατί δίνει αξία σε πράγματα που λησμονήθηκαν στο χρόνο και αναδεικνύει ό,τι πραγματικά έχει σημασία να μείνει άθικτο και να ανακυκλώνεται με το πέρασμα των δεκαετιών.
Ο όρος vintage χρησιμοποιείται με την έννοια του παλαιωμένου πλην εκλεκτού στα ρούχα, στα αξεσουάρ, στα καλλυντικά, στη μουσική, στα βιβλία, στις φωτογραφίες και στη διακόσμηση.
 Είναι αυτό το δαχτυλίδι που βρήκες στην παλιά κοσμηματοθήκη και φαντάζει ένας "σύγχρονος" θησαυρός, αυτή η υπέροχη τσάντα-φάκελος της μαμάς σου που όσο κ να ψάξεις δε θα βρεις όμοια της (ένας λόγος παραπάνω). Είναι οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες, δικές σου ή των γονιών σου που τις κοιτάς και μια ολόκληρη ιστορία ξεδιπλώνεται πίσω τους, μια άλλη εποχή, εικόνες και αναμνήσεις. Είναι αυτό το κιτρινισμένο, παλιό βιβλίο γραμμένο στην καθαρεύουσα που το διαβάζεις και συγκινείσαι από τον τρόπο που σκέφτονταν και έγραφαν οι άνθρωποι τότε. 
Το vintage έχει ακόμα συνδυαστεί με το ρομαντισμό και προσφέρει πολλές ιδέες για διακόσμηση των εσωτερικών χώρων σε αυτό το ύφος, με παλιά ρολόγια, πίνακες, καθρέφτες, καρέκλες (αν είναι διαφορετικές μεταξύ του ακόμα καλύτερα!), λάμπες να πρωταγωνιστούν, ακόμα και πικάπ! 
Μην διστάσεις λοιπόν να ψάξεις τα καταχωνιασμένα μπαουλάκια της γιαγιάς σου ή την παλιά ντουλάπα της μαμάς σου γιατί είναι σίγουρο ότι θα βρεις κάτι που θα σε εντυπωσιάσει και θα σε βγάλει από τη "ρουτίνα" της καθημερινής σου γκαρνταρόμπας,  ανανεώνοντας το στυλ σου και συνδυάζοντας αντικείμενα αξίας είτε χρηματικής, είτε (σίγουρα) συναισθηματικής αξίας.



                     
 
 
 
 
 


 
 





1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...