Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Postcards from Rome


Γέφυρα Cavour

Ρώμη, η αιώνια πόλη. Μία πόλη μνημείο, για τους ερωτευμένους και τους λάτρεις της ιταλικής κουλτούρας. Μια πόλη που σφύζει από κόσμο και τουρίστες απ'όλες τις γωνίες της γης όμως κρατάει αναλλοίωτο το εθνικό της στοιχείο και σέβεται και αναδεικνύει τα δεκάδες μνημεία από τις διάφορες εποχές του παρελθόντος. 
Κτίρια αληθινά αριστουργήματα, αμέτρητες πλατείες, δρόμοι πλακόστρωτοι και στη μέση ο Τίβερης, που χωρίζει το Βατικανό από το ιστορικό κέντρο.
Και έπειτα τα μικρά, γραφικά, ιταλικά σοκάκια όλα ίδια μεταξύ τους αλλά όλα να οδηγούν σε μια διαφορετική πλατεία, σε μια διαφορετική μικρή γειτονιά της Ρώμης που δε θα ήθελες με τίποτα να προσπεράσεις. Θα μπορούσα να περιπλανιέμαι μέρες σε αυτά τα σοκάκια, χωρίς χάρτη, μόνο με τη φωτογραφική στο χέρι, άλλωστε οι χάρτες δε δείχνουν τους κρυμμένους θησαυρούς, πρέπει να τους ανακαλύψεις μόνος σου. 
Στα βόρεια της Ρώμης υπάρχει ένα τεράστιο καταπράσινο πάρκο, ένας μικρός παράδεισος που ονομάζεται Βίλα Μποργκέζε (Villa Borghese) και αξίζει οπωσδήποτε ένας περίπατος εκεί, καθώς πέρα από την ηρεμία που προσφέρει έχει τριγύρω σκορπισμένα συντριβάνια και όμορφα γλυπτά. 
Πόσοι γλύπτες έχουν δουλέψει σε αυτή την πόλη εβδομάδες ολόκληρες για να της χαρίσουν τη σημερινή της μοναδική εικόνα και πόσοι νέοι καλλιτέχνες γεννιούνται κάθε χρόνο στη Ρώμη, στην πόλη που έχει τόσα να δείξει και τόση έμπνευση να χαρίσει για πολλές πολλές γενιές ακόμα.

 Lady and The Tramp - Bella Notte ~ Κάτι από τα παιδικά μας χρόνια :) 



Πιάτσα Navona

Πιάτσα Venezia

Πιάτσα Cavour

Πιάτσα S.Pietro

Πιάτσα Navona




Fontana Di Trevi

Πιάτσα Venezia

Γέφυρα Vittorio Emanuele II

Galleria Borghese

Villa Borghese

Villa Borghese

Villa Borghese

Πιάτσα Della Rotonda

Colosseo

Πιάτσα Navona

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...