Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Yes, they do.



Αναμφίβολα οι καλοκαιρινοί μήνες, όπως και ο Σεπτέμβρης, είναι οι μήνες του χρόνου με τους περισσότερους γάμους και τα πιο πολλά βαφτίσια. Σίγουρα θα έχεις έστω και έναν γνωστό/ συγγενή/ φίλο που παντρεύεται ή βαφτίζει το παιδάκι του και ήδη οι ερωτήσεις τύπου "τι θα βάλω;" και "τι δώρο θα πάρω;" σε απασχολούν. Εγώ σε αυτό το ποστ, δεν έχω απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα αλλά θα σε βγάλω από ένα άλλο μεγάλο δίλημμα που έρχεται αμέσως μετά, το "πώς θα κάνω τα μαλλιά μου;".
Πιο κάτω σου έχω συγκεντρώσει διάφορα χτενίσματα για τέτοιου είδους περιστάσεις και για κάθε γούστο. Τι λες, πάμε να τα δούμε μαζί;

Περίπτωση 1η: η πλεξούδα στο πλάι. Εντυπωσιακό αποτέλεσμα χωρίς πολλή προσπάθεια, που ταιριάζει στις περισσότερες. Πριν τη δέσεις με λαστιχάκι τράβηξε λίγο απαλά τις τούφες με τα δάχτυλά σου για να ανοίξει η πλεξούδα και να γίνει ακόμα πιο grande.

Περίπτωση 2η: η ίδια πλεξούδα στο πλάι, μόνο που τώρα προσθέτεις μια στέκα με πέρλες (αληθινές ή ψεύτικες, λίγο μετράει) για πιο επίσημη εμφάνιση.

Περίπτωση 3η: Αν πάλι είσαι αποφασισμένη να αφήσεις τα μαλλιά σου κάτω, μπορείς να τα μαζέψεις όλα σε μια τεράστια ενιαία μπούκλα τραβηγμένη πίσω, για να μη ζεσταίνεσαι.

Περίπτωση 4η: Αν όμως δε σου πετύχει το παραπάνω χτένισμα, μπορείς απλά να χτενίσεις όλα τα μαλλιά σου προς τα πίσω, πιάνοντας μόνο τα μπροστινά σε μια γαλλική πλεξούδα παράλληλα με το μέτωπο για να είσαι άνετη και δροσερή.

Περίπτωση 5η: Αν ούτε κι αυτό σου πετύχει τελικά, σου έχω μια σίγουρη λύση. Χτένισε όλα τα μαλλιά σου κάτω, όπως κάνεις κάθε μέρα και πέρασε απλά μια χρυσή, λεπτή κορδέλα σε αρχαιοελληνικό στυλ, όπως στη φωτογραφία.

Περίπτωση 6η: Ένα πολύ εντυπωσιακό χτένισμα, με γαλλικές πλεξούδες να ξεκινούν απ'τη μια άκρη του κεφαλιού, να μπλέκονται μεταξύ τους και να καταλήγουν όλες σε μια πλάγια φουντωτή κοτσίδα. Σίγουρα θα χρειαστείς βοήθεια για να το πετύχεις, αλλά αξίζει τον κόπο.

Περίπτωση 7η: Εάν από τη άλλη, είσαι από εκείνες που πρωτοστατούν στο γαμήλιο γλέντι και ξέρουν όλους του χορούς, ή πιο απλά δεν αντέχεις τα μαλλιά σου κάτω το καλοκαίρι, ένας κότσος θα σε σώσει.

Περίπτωση 8η: Πιάσε όλα τα μαλλιά σου σ'ένα χαμηλό κότσο πίσω και τράβηξε μερικές, μικρές τούφες μπροστά για ένα ρομαντικό αποτέλεσμα.

Περίπτωση 9η: Ξεκίνα με μια σφιχτή γαλλική πλεξούδα από μπροστά, συνέχισε κυκλικά μέχρι να πλέξεις όλα τα μαλλιά και στερέωσε πίσω, για ένα ξεχωριστό κότσο.

Περίπτωση 10η: Ο κλασσικός κότσος, ενισχυμένος με το γνωστό σφουγγαράκι από μέσα (δεν ξέρω την επίσημη ονομασία του) για να δώσεις περισσότερο όγκο.

Περίπτωση 11η: Στόλισε τον πλάγιο χαμηλό κότσο σου με κοκαλάκια ψεύτικων λουλουδιών, είναι η ιδανική εποχή γι'αυτό το χτένισμα και απευθύνεται στις άκρως ρομαντικές. Άσε που τυχόν ατέλειες του κότσου τις κρύβουν υπέροχα. ;)

Περίπτωση 12η: Μπορείς εναλλακτικά να στολίσεις τον κότσο σου με διαμαντένια τσιμπιδάκια, που δίνουν ένα πιο επίσημο ύφος και λειτουργούν ταυτόχρονα και ως κοσμήματα.

Περίπτωση 13η: Εάν τελικά επιλέξεις το χαμηλό, χαλαρό κότσο, φτιάξε και μια μικρή γαλλική πλεξουδίτσα για να κάνεις τη διαφορά. 

Περίπτωση 14η: Άλλος ένα εντυπωσιακός κότσος, όπου μια λεπτή πλεξούδα ψαροκόκαλο έχει τυλιχτεί στη βάση του.

Περίπτωση 15η: Εάν σε ζορίζουν όλα αυτά, ξεκίνα με δυο απλές μικρές πλεξούδες δεξιά και αριστερά, άνοιξε τες με τα δάχτυλά σου όπως σου είπα και ένωσε τες στο τέλος με τα υπόλοιπα μαλλιά σ'ένα χαμηλό πιάσιμο.

Περίπτωση 16η: Μπορείς να στολίσεις μ'ένα χρυσό στεφάνι ελιάς για ένα αρχαιοελληνικό ύφος, αποφεύγοντας τα περιττά κοσμήματα.

Περίπτωση 17η: Για το τέλος μια σίγουρη και εύκολη λύση για όλες, η λατρεμένη μας αλογοουρά μ'ένα ζευγάρι εντυπωσιακά σκουλαρίκια είναι ό,τι πρέπει για να λάμψεις για ακόμα μια φορά, χωρίς πολλή προσπάθεια.

Ελπίζω να σε βοήθησα. :)
Φιλιά!

4 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίες προτάσεις.. Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει περισσότερο όταν τα αφήνουν κάτω τα μαλλιά και κάνουν μερικές μπούκλες :)

    http://notebookofclaire.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! Γενικά οι ιδέες είναι για εμάς που πάμε ως καλεσμένες και δεν ξέρουμε τι χτένισμα να κάνουμε! :)
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραία χτενίσματα,μπράβο σου,εκανες καλή δουλίτσα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...