Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

The Vatican and a very long day



Πριν από μερικές μέρες είχα τη μεγάλη χαρά να ταξιδέψω στη γειτονική Ιταλία και πιο συγκεκριμένα, στην πρωτεύουσα της, τη Ρώμη. Τα μέρη που είδαμε, οι γλώσσες που ακούσαμε, οι αμέτρητοι επισκέπτες απ'όλο τον κόσμο, όλοι με την ίδια λαχτάρα όπως εμείς να τα προλάβουμε όλα στο λίγο χρονικό διάστημα, αλλά και αυτός ο διαφορετικός αέρας της Ιταλίας, θα μου μείνουν όλα αξέχαστα.
Όμως, θα σου μιλήσω πιο αναλυτικά γι'αυτά σε επόμενο ποστ. 
Προς το παρόν σου δείχνω μερικές φωτογραφίες από τη μέρα που ξεκίνησε με την επίσκεψη στο μουσείο του Βατικανού, και συνεχίστηκε χωρίς προγραμματισμό με άπειρο περπάτημα και πέρασμα από τα περισσότερα αξιοθέατα που είχαμε στη λίστα μας. Παρ'ότι δεν είχαμε ξεναγό στο μουσείο θαυμάσαμε πολλά μεγαλειώδη αγάλματα από το ξακουστό παρελθόν της Ρώμης και όχι μόνο, καθώς εκεί βρίσκονται μνημεία ακόμα από την αρχαία Αίγυπτο αλλά και την Ελλάδα. Υπέροχοι πίνακες του Ραφαήλ, του Μιχαήλ Άγγελου και άλλων σπουδαίων δημιουργών κοσμούν τις αίθουσες και δεν ξέρεις που να πρωτοκοιτάξεις, τι να πρωτοθαυμάσεις. Δεν τράβηξα φωτογραφίες εκεί παρά μόνο ελάχιστες γιατί θέλησα να κρατήσω ότι μπορούσα στο μυαλό μου εκείνη την στιγμή. 
Στη συνέχεια προχωρήσαμε στην πλατεία του Αγ. Πέτρου, ενώ δεν καταφέραμε να μπούμε στην εκκλησία, καθώς η ουρά ήταν η μεγαλύτερη που έχω δει στη ζωή μου! Έκανε τον κύκλο της τεράστιας πλατείας μέχρι την είσοδο, φαίνεται αν παρατηρήσεις πίσω στις φωτογραφίες.
Αποχωρώντας από εκεί περπατήσαμε ως την Πιάτσα Ναβόνα, που τελικά έγινε και η αγαπημένη μου πλατεία, φτάσαμε μέχρι το Πάνθεον όπου δοκίμασα ένα γιγαντιαίο μπολ παγωτού από την καλύτερη gelaterie. Συνεχίσαμε μέχρι τη Φοντάνα ντι Τρέβι, το περίφημο συντριβάνι, που τελικά είναι πιο μεγάλο απ'ότι το περίμενα αφού καλύπτει το πίσω μέρος ενός παλιού Παλάτσο. Φυσικά και έριξα μέσα νόμισμα κάνοντας μια ευχή, τι με πέρασες; :-p
Γυρίσαμε στο ξενοδοχείο κατάκοποι αλλά γεμάτοι εικόνες και ακούσματα από τα ακορντεόν στις διάφορες πλατείες και τα συντριβάνια με το νερό που τρέχει. Κοιμήθηκα μ'ένα κρυφό χαμόγελο στα χείλη γιατί ήξερα ότι είχα κάνει την κατάλληλη επιλογή προορισμού. Συνέχεια σε επόμενο ποστ. :)


Στο μουσείο του Βατικανού






Στην πλατεία του Αγίου Πέτρου







Στη Ρώμη



Πιάτσα Ναβόνα

Πιάτσα Ναβόνα



Φοντάνα Ντι Τρέβι


Jeans: Edward // Ζακέτα: Zara // Μπλούζα: Stradivarius // Shoes: Exe // Bag: Axel // Watch: Ferendi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...