Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Sounion



Ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Αττικής, το Σούνιο, αποτελεί, ειδικά το καλοκαίρι, πόλο έλξης ανθρώπων απ'όλο τον κόσμο. Ο ναός του Ποσειδώνα που δεσπόζει στο λόφο δίπλα από την παραλία αναδεικνύει την ιστορική σημασία της περιοχής και μας γυρνάει νοερά πολλούς αιώνες πίσω, τότε που οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ακόμα στο δωδεκάθεο και στο θεό της θάλασσας τον Ποσειδώνα. Ένα μέρος όλο μαγεία που η ιστορία μας ενώνεται με το σήμερα και ο πολιτισμός μας με το μπλε του Αιγαίου. 

Υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά και απόλυτη ηρεμία, καθώς δεν υπάρχουν beach bar με μουσική να αλλοιώνουν το τοπίο παρά μόνο οι ξαπλώστρες του διπλανού ξενοδοχείου, και ο μοναδικός ήχος που σπάει την ησυχία είναι οι γλάροι που έχουν βγει στα ρηχά. 
Μία ώρα μακριά από την Αθήνα αυτός ο μικρός παράδεισος αξίζει να διανύσεις λίγα παραπάνω χιλιόμετρα και να τον επισκεφτείς, αν αυτό που ψάχνεις είναι ένα ήσυχο μέρος και μια καθαρή θάλασσα. Πιο δίπλα υπάρχουν δύο γραφικά ταβερνάκια, το πιο κατάλληλο μέρος για να δοκιμάσεις μερικά θαλασσινά και να κοιτάς αυτό το τοπίο. 
Γύρισα σπίτι γεμάτη εικόνες με το απέραντο γαλάζιο. Το καλοκαίρι στην Αθήνα κρύβει πολλές ομορφιές, αρκεί να τις αναζητήσεις. :)


















Top: Hollister california // Shorts: Zara // Hat: Achilleas Accessories // Σαγιονάρες: Havaianas // Bikini top: Oysho // Bikini bottom: Sugarfree // Sunglasses: Ray-ban Vintage

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...